fredag 16 oktober 2020

Sveriges feministiska regering

 Statsbesök med olika framtoning ... och resultat

1. Svenska beslöjade feministiska ministrar på officiellt besök i Saudi-Arabien:










2. Ivanka Trump på besök hos kung Salman bin Abdulaziz al-Saud, Saudi-Arabien. Med anledning av Ivanka Trumps inititativ till en fond inrättad av Världsbanken för kvinnligt entreprenörskap där Saudi-Arabien och Förenade Arab-emiraten donerat 100 miljoner dollar.











Vari ligger trenden i detta?

Politik har mer blivit en "bransch" att göra karriär i. De höga lönerna och de skattefria ersättningarna som EU-politikerna får, gjorde att politik på riksnivå blev en språngbräda till Bryssel och de stora pengarna. Folkomröstningen om Sveriges medlemsskap i EU 1994 visade tydligt på det då riksdagens ledamöter var allt annat än representativa för folk-opinionen.

Därför har ideologi fått stryka på foten. Viktigare att hålla sig kvar i sin position. Åsikterna som hävdas ena stunden ändra till det motsatta när det passar bättre för den egna karriären och maktspelet politikerna emellan. Därför hamnar politiska epitet i genren plakatpolitik, dvs. det som trendar kortsiktigt. Påståenden som en "feministisk regering" eller en "humanitär stormakt" hamnar därför långt bortom trovärdigheten.

Om Sverige faktiskt hade haft en feministisk regering värd namnet hade kanske inte regeringens ministrar sett ut och agerat som de gjorde när de med svansen mellan benen (se bild ovan) besökte Saudi-Arabien. Meningarna om familjen Trumps görande och låtande går naturligtvis isär men det är kontrasten bilderna emellan som är det intressanta (dock med en passus att Sverige är en lilleputt jämfört med USA på den världspolitiska kartan). Vem utstrålar pondus på de båda bilderna? Ivanka Trump utan slöja eller de svenska feministerna med? 

Och det viktigaste; vem gjorde mest för jämställdheten? 

/Trendspaning X