söndag 7 augusti 2011

Räkna inte ut pappersmedia - QR-koden kommer





Den som förutspått att pappersmedia skulle dö till förmån för digital dito bör nog tänka om.
Säkert har många varit på en överbefolkad, solig och sandig strand under sommaren. En smartphone eller en iPad är kanske inte så lämplg där. Solljuset gör det svårt att läsa, sanden tränger in överallt, vatten är inte alls nyttigt men inte minst är de stöldbegärliga. En tidning eller bok däremot fungerar perfekt. Även som huvudkudde, flugsmälla eller nåt annat kreativt användningsområde.
Olika bärare av information har således både för- och nackdelar. Att kombinera dessa brukar bli det som vinner i längden. Bara för att man köper en bil behöver alltså inte cykeln bli utrangerad. Med en cykelhållare på bilen har man istället en massa möjligheter.
Digital medias cykelhållare kallas just nu för QR-kod. Ladda ner en app i telefonen. Rikta kameran mot koden på papperet och man får ytterligare digital information som papperet inte förmedlar (filmer, länkar m.m).

En och annan författare resp. tidning har börjat anamma tekniken, bl.a. Nick Bilton i sin pappersbaserade bok "I live in the future and here´s how it works". Som kompletetras med digital information på internet iform av länkar, filmklipp och kompletetrande information samt ett diskussionsforum; http://www.nickbilton.com/

/Trendspaning X