måndag 2 april 2012

Norge avvecklar genusforskningen



Sensationellt i ljuset av den svenska debatten om "hen", gratis insemination för ensamstående kvinnor m.m som pågått de senaste månaderna. Men sant.
Norrmännen går en annan väg än Sverige. Någon större uppmärksamhet i Sverige har dock inte denna norska nyhet fått. Kanske pga att den inte anses politiskt korrekt men också pga att banden mellan norsk media och Stockholmsk media är ganska svaga. I allafall åt ena hållet.
Nyheten kan man läsa mestadels på svenska privata bloggar, i ett fåtal fall i etablerad svensk dagspress.

Anledningen till att man i Norge lägger ner genusforskningen anges vara en TV-programserie i sju delar; "Hjernevask" som sändes av NRK 2010. Den tog upp hur genusforskningen genomsyrats av indoktrinering och hjärntvätt samt de klena forskningsresultat den visat. Trots att ca 200 genusforskare har varit engagerade. (Genusforskningen ska istället integreras i annan relaterad forskning).
Forskning (annan sådan, utanför Norge) har istället visat att kön inte ens till 90% är en social konstruktion som feminismen försökt hävda (jämför svensk hen-debatt). Likaså har man funnit starka kopplingar mellan genusforskning och feministisk teori, dvs det har funnits en dold agenda, att försöka bevisa sitt egenintresse med forskning. I och för sig inte ovanligt men tillräckligt för att skapa massiv kritik.

I Sverige går utvecklingen åt ett annat håll. Vetenskapsrådet har nyligen beviljat 76 miljoner till genusforskning.
Än så länge kopplar vi också medialt och debattmässigt relationsvåld till en situation där det alltid är mannen slår kvinnan. Vilket statistiskt faktiskt inte är sant. I 40% av fallen betr. grovt relationsvåld är det kvinnan som slår mannen. När det gäller barnmisshandel är fördelningen jämn mellan könen. I Finland är kvinnor t.o.m överrepresenterade vid grovt relationsvåld. Sedan är den här statistiken alltid föremål för tolkning. Det går ex.vis att dela upp våldet i olika kategorier och få lite varierande resultat i procent räknat. Men faktum kvarstår. Verkligheten är således inte så ensidig som svensk debatt gör gällande.

http://maukonen.wordpress.com/2011/08/17/relationsvald-kvinnors-vald-mot-man/

/Trendspaning X